03 nov 2021

Snel uw bedrijfspand verkopen zonder makelaar

Bent u van plan om uw bedrijfspand te verkopen in verhuurde staat? Of wilt u uw pand snel verkopen? Dan is het een optie om de verkoop zonder makelaar te doen. Zo voorkomt u extra kosten en heeft u altijd korte lijntjes. Wij vertellen u graag waar u rekening mee moet houden, wanneer u besluit om uw bedrijfspand te verkopen zonder makelaar.

Er zitten een aantal voordelen aan het verkopen van uw bedrijfspand zonder makelaar. Zo bepaalt u zelf de verkoopprijs en gaat de verkoop in de meeste gevallen zonder financiering onder voorbehoud. De deal kan daarom snel gesloten worden, waardoor u het bedrijfspand snel verkoopt. Daarnaast komen er geen extra kosten kijken bij de verkoop. Wij vertellen u graag meer over de zojuist benoemde voordelen.

Korte lijntjes

Wanneer u een bedrijfspand verkoopt zonder makelaar, heeft u direct contact met de verkoper. Hierdoor zijn de lijntjes kort en voorkomt u veel administratief werk. Het is bij wijze van spreken mogelijk om alles binnen één week rond te hebben. Daarbij zijn de onderhandelingen een stuk persoonlijker, waardoor er meer kans is op een scherpe deal.

Geen financiering onder voorbehoud

Vaak wordt een deal zonder makelaar zonder financiering onder voorbehoud gemaakt. Omdat dit een van de ontbindende voorwaarden is, heeft u dus een groot voordeel wanneer deze niet wordt opgenomen in het koopcontract. De kans is dan namelijk aanzienlijk kleiner dat de deal toch niet doorgaat. Mocht de deal alsnog niet doorgaan, is de koper verplicht om de gemaakte onkosten te dekken. Vaak komt dit neer op zo’n 10% van de afgesproken aankoopprijs.

Geen extra kosten

Een ander groot voordeel aan het verkopen zonder makelaar is dat er geen makelaarskosten bij komen kijken. Hierbij hoort ook de courtage die makelaars standaard ontvangen bij een verkoop. Ook notariskosten hoeft u hier vaak niet bij te rekenen. Verder is de kans minimaal dat er onverwachts nog wat extra kosten bij komen kijken, omdat u alles zelf in de hand hebt.

Wel laten taxeren

Ondanks dat de verkoop van een bedrijfspand zonder makelaar snel kan gaan en er niet veel extra kosten bij komen kijken, is het wel verstandig om het pand eerst te laten taxeren. Een taxateur kijkt in veel gevallen met een andere blik naar het pand en houdt rekening met omgevingsfactoren. Wanneer een taxateur de marktwaarde hoger schat dan u zelf had ingeschat, heeft u bij wijze van spreken de kosten van de taxatie al terug verdiend.

Verkopen aan Verhuurdpandverkopen.nl

Vindt u het aantrekkelijk om uw bedrijfspand te verkopen zonder makelaar, maar heeft u graag wat meer zekerheid? Neem dan contact met ons op. Wij kopen alles, dus ook uw bedrijfspand. Naast een eerlijke prijs, bieden wij nog een aantal voordelen:

  • Een persoonlijke benadering
  • Geen financieringsvoorbehoud
  • Geen makelaarskosten

Meer advies nodig?

Heeft u nog wat meer advies of informatie nodig over het verkopen van uw bedrijfspand? Verhuurdpandverkopen.nl helpt u graag. Met ruim 40 jaar ervaring in vastgoed, waarvan de laatste 10 jaar gespecialiseerd in het aan- en verkopen van verhuurd vastgoed, hebben wij een groot team van specialisten dat u graag verder helpt.

Andere berichten

Bekijk alle berichten
08 sep 2022

Uw bedrijfspand verkopen? Hier moet u op letten

Bent u van plan om een bedrijfspand te verkopen? Verhuurdpandverkopen.nl helpt u hier graag bij. Wij zijn gespecialiseerd in het…

06 jul 2022

Zo kunt u huurders uitkopen bij de verkoop van uw pand

Bent u van plan om uw woning of pand te verkopen, maar doet u dit liever zonder de zittende huurder?…

01 jun 2022

Een woning verkopen aan de zittende huurder

Een woning verkopen aan diegene die hem op dit moment nog huurt? Dit is een goede optie wanneer u snel…