01 dec 2021

Uw beleggingspand verkopen, wanneer is het juiste moment?

Uw beleggingspand verkopen, wanneer is het juiste moment? Toen u een beleggingspand kocht, heeft u misschien niet direct nagedacht over het juiste moment om deze weer te verkopen. Bent u er op dit moment over aan het nadenken om uw beleggingspand te verkopen? Of wilt u er alvast over nadenken? Wij vertellen u graag meer over het beste moment om een pand in de verkoop te zetten.

De intentie van het kopen van een beleggingspand is uiteraard om er uiteindelijk winst mee te behalen. Of u winst gaat behalen, hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste factoren hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Kijk naar de omgeving, gaat deze veranderen?

De locatie van uw pand bepaalt vaak het grootste gedeelte van de prijs per m2. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de omgeving waarin het pand staat. Kijk hierbij ook naar de plannen die er zijn voor de omgeving. Heeft u bijvoorbeeld een beleggingspand in een wijk waar binnenkort een extra weg naartoe wordt aangelegd? Of zit er een treinstation in de buurt die over een aantal jaar wordt uitgebreid? Dan heeft de omgeving veel potentie en zal de prijs per m2 stijgen naarmate de plannen worden uitgevoerd.

Gaat u renoveren?

Bent u van plan om het pand te renoveren? Ook dan is de verwachting dat u tijdens de verkoop winst gaat behalen. Het is zelfs een van de beste methodes om een overwaarde te creëren. Wanneer het pand geen renovatie nodig heeft, kunt u ook wat kleine aanpassingen doen waarmee u alsnog de waarde kunt verhogen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbouwen van extra ruimte, het plaatsen van een dakkapel of het verduurzamen van het pand. Dit laatste zal een groot verschil maken. Wanneer het energielabel groen is, zijn de maandelijkse energiekosten namelijk laag. Iets wat potentiële kopers of huurders steeds belangrijker vinden.

Zijn er andere factoren die invloed krijgen?

Een belangrijke factor is of je het beleggingspand verhuurd of onverhuurd gaat verkopen. Hier zit namelijk een groot verschil in. Wanneer u een verhuurd beleggingspand verkoopt, neemt de koper de huurder met het huurcontract automatisch over. Het nadeel hieraan is dat het pand hierdoor minder waard is dan wanneer u hem onverhuurd verkoopt.

Een andere factor die invloed heeft op de verkoop van een pand is de woningmarkt. Wanneer u een beleggingspand aankoopt weet u namelijk niet hoe de woningmarkt er over tien jaar uitziet. Het is daarom belangrijk om er bewust van te zijn dat u het juiste moment moet vinden om het pand te verkopen. Dit kan dus ook langer of juist korter zijn dan u op voorhand had bedacht.

Meer informatie over het verkopen van uw beleggingspand?

Heeft u nog wat meer advies of informatie nodig over het verkopen van uw beleggingspand? Verhuurdpandverkopen.nl helpt u graag. Met ruim 40 jaar ervaring in vastgoed, waarvan de laatste 10 jaar gespecialiseerd in het aan- en verkopen van verhuurd vastgoed, hebben wij een groot team van specialisten dat u graag verder helpt.

Wilt u zonder te veel moeite uw bedrijfspand verkopen? Neem dan contact met ons op. Wij kopen alles, dus ook uw bedrijfspand. Naast een eerlijke prijs, bieden wij nog een aantal voordelen:

  • Een persoonlijke benadering
  • Geen financieringsvoorbehoud
  • Geen makelaarskosten

Andere berichten

Bekijk alle berichten
08 sep 2022

Uw bedrijfspand verkopen? Hier moet u op letten

Bent u van plan om een bedrijfspand te verkopen? Verhuurdpandverkopen.nl helpt u hier graag bij. Wij zijn gespecialiseerd in het…

06 jul 2022

Zo kunt u huurders uitkopen bij de verkoop van uw pand

Bent u van plan om uw woning of pand te verkopen, maar doet u dit liever zonder de zittende huurder?…

01 jun 2022

Een woning verkopen aan de zittende huurder

Een woning verkopen aan diegene die hem op dit moment nog huurt? Dit is een goede optie wanneer u snel…