02 mrt 2022

Uw studentenhuis nu verkopen?

Heeft u een of meerdere studentenhuizen in uw bezit en bent u van plan om deze te verkopen? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zitten er bijvoorbeeld nog huurders in het studentenhuis? En weet u hoelang de huurders van plan zijn om te blijven huren? Al deze informatie kunt u meenemen in uw besluit om het studentenhuis te verkopen. Wij vertellen graag meer over hoe de verkoop precies in zijn werk gaat.

Bij het verkopen van een studentenhuis, zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden voor u het pand in de verkoop zet. Zijn de huurders bijvoorbeeld niet van plan om nog lang te blijven huren, dan is het een optie om te kijken of u het studentenhuis kunt verkopen wanneer zij vertrokken zijn. Vaak gaat dit gepaard met het einde van een studiejaar, maar dit is niet altijd de beste tijd om uw studentenhuis te verkopen.

De beste tijd om een studentenhuis te verkopen

Maar wat dan wel de beste tijd is om een studentenhuis te verkopen? De meeste huurcontracten lopen van september tot juli, in verband met het studiejaar. Huurcontracten zullen in veel gevallen dus ook rond deze tijd beëindigd worden, waardoor u zou denken dat dit meteen de juiste tijd is om uw studentenhuis te verkopen. Echter is de beste tijd rond april of mei. Vaak willen beleggers die een studentenhuis kopen deze namelijk nog opknappen voor het nieuwe studiejaar begint. Het pand is dan vaak voor het begin van het nieuwe studiejaar opgeknapt, waardoor er meteen weer nieuwe huurders kunnen intrekken.

Met of zonder huurders verkopen

Over het algemeen worden leegstaande studentenhuizen beter verkocht. Dit omdat het verschillende soorten kopers aantrekt: beleggers, maar ook ouders die een huis kopen voor de studententijd van een of meerdere kinderen. Vaak geven deze ouders de voorkeur aan een pand zonder huurders, zodat zij het pand vervolgens kunnen renoveren voor hun eigen kinderen.

Ook is het zo dat wanneer kopers een studentenhuis overkopen met de huurders, zij bijvoorbeeld niets aan de huurprijs kunnen veranderen. Dit komt omdat huurders genieten van huurbescherming, wanneer het huurcontract nog loopt. Zij staan daarmee in hun recht om te blijven zitten, tot het einde van het contract. Alleen met wederzijdse toestemming kan het contract beëindigd worden, eventueel met een zogenaamde vertrekpremie of verhuisvergoeding. Ook kan er een beëindigingsovereenkomst ondertekend worden, maar alleen wanneer de huidige huurders hiermee instemmen.

Verkopen aan Verhuurdpandverkopen.nl

Wilt u graag snel en zonder veel moeite uw studentenhuis verkopen? Neem dan contact met ons op. Wij kopen alles, dus ook uw studentenhuis. Zelfs in verhuurde staat. Naast een eerlijke prijs, bieden wij nog een aantal voordelen:

  • Een persoonlijke benadering
  • Geen financieringsvoorbehoud
  • Geen makelaarskosten

Meer advies nodig?

Heeft u nog wat meer advies of informatie nodig over het verkopen van uw studentenhuis? Verhuurdpandverkopen.nl helpt u graag. Met ruim 40 jaar ervaring in vastgoed, waarvan de laatste 10 jaar gespecialiseerd in het aan- en verkopen van verhuurd vastgoed, hebben wij een groot team van specialisten dat u graag verder helpt.

Andere berichten

Bekijk alle berichten
08 sep 2022

Uw bedrijfspand verkopen? Hier moet u op letten

Bent u van plan om een bedrijfspand te verkopen? Verhuurdpandverkopen.nl helpt u hier graag bij. Wij zijn gespecialiseerd in het…

06 jul 2022

Zo kunt u huurders uitkopen bij de verkoop van uw pand

Bent u van plan om uw woning of pand te verkopen, maar doet u dit liever zonder de zittende huurder?…

01 jun 2022

Een woning verkopen aan de zittende huurder

Een woning verkopen aan diegene die hem op dit moment nog huurt? Dit is een goede optie wanneer u snel…